Información sobre uso de cookies:

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.

alimentacion.es

Campo verde en primavera Paisaje campo soleado Campo en primavera Viñedo en invierno Cereal segado Arrozal Trigo segado Paisaje de cereales en primavera Campo de trigo Viñedo al atardecer Paisaje de un encinar adehesado Viñedo en verano
Lupa

Campañas

Aceites e Oliva

Aceite de oliva virxe extra: 100% zume de oliva

A súa calidade, sabor e aroma están en función das variedades de oliveira, o clima, o solo, a forma de recolección e a súa elaboración.
Imagen de una mano exprimiendo una aceituna

En liñas xerais podemos falar de tres categorías de aceites comercializados:

  • Aceite de Oliva: contén exclusivamente aceites de oliva refinados e aceites de oliva virxes
  • Aceite de Oliva Virxe
  • Aceite de Oliva Virxe Extra

O aceite de Oliva Virxe Extra é considerado de categoría superior porque se obtén a partir das mellores olivas mediante procedementos mecánicos, lográndose un aceite con excelentes características organolépticas e que se pode consumir directamente con todo o seu aroma e sabor único.

O aceite de Oliva Virxe Extra é un alimento 'extra' insubstituíble na dieta mediterránea. Coñéceo máis, para aproveitalo mellor.